Oldalak

2012. október 9., kedd

Kösd meg a sálam!

Váratlan sikere van a Facebookon a legújabb profilképemnek. Igaz, most már nem annyira új - a legutóbbi bácsbokodi látogatásunkkor készítette Gergo. Amennyire ki tudom venni, a siker oka nem csak a jól elkapott fotó, hanem a sálam is - többen is írtak már, hogy nem osztanám-e meg a kötésmintát. Ebből arra következtetek, hogy tényleg jó a sál, és bár a minta egyáltalán nem bonyolult (simát és fordítottat tudok kötni, így nem mondanám éppen végtelennek az improvizációs lehetőségeimet), azért leírom, hogy akit érdekel, el tudja készíteni magának. De előbb a fotó, kedvcsinálónak:

És így készül, mindig azt írom, ami a kötés színén látszik: egy körkötőtűre felszedek 60 szemet. Két sima-két fordítottal kötök 6 sort, fordítottal 1 sort, simával 22 sort, fordítottal 1 sort, két sima-két fordítottal 6 sort, és lezárom. Aztán összevarrom a két végét, a jobbat és a balt mármint, ha szemben állok a kötésemmel. A számok persze csak ennél a fonal- és kötőtűméretnél stimmelnek. Steinbach Wolle Ahoi fonalat használtam, Art. 37 és 050-es színkód szerepel a címkén, 10 dekás gombolyagból egy egész és még valamennyi kellett a sálba. A gombolyagcímkén 9-10-es tűt ajánlanak, én már nem emlékszem pontosan, hányassal kötöttem, de 8-ra tippelnék. Ha van kérdés, írjatok kommentet, mert nem tudok túl jól kötést magyarázni, gratulálok látatlanban is bárkinek, aki elsőre megérti. És aki megköti, attól várom a fotót is a végeredményről természetesen :) Mondjuk úgy, hogy ez az ellenszolgáltatás a "receptért". Itt az ősz, hosszú buszutak és korai sötét, kötésre fel!

4 megjegyzés:

  1. megcsináltam! köszi a mintát! puszi

    VálaszTörlés
  2. Szuper! Te vagy a harmadik :) Küldesz róla fotót mailben? Már gyűjtögetem őket. Remélem, tetszik&jól átmelegít ott az északi télben!

    VálaszTörlés
  3. anyukám is köt-horgol. :)
    most szervez tanfolyamot.
    én is "beiratkozom", és megcsinálom. jaj, már alig várom :)
    majd küldök képet!

    VálaszTörlés