Oldalak

2012. október 24., szerda

Őszi szelek

Az ősz mindig különleges időszak az életünkben. Amennyire lehetett, beszívtuk a nyarat a pórusainkba, eltettük későbbre, telítődtünk. Tudjuk, hogy jön a tél, a hideg, és mint az erős hátszélbe, belefekszünk a változó levegőbe. A változás pedig itt van, érezni a levegőben, ősszel sokkal inkább, mint bármikor máskor, még a tavasznál is jobban. A fák sárgára színeződnek, pereg a lomb, és ülünk az ajándék napsütésben.





Így töltöttük a hosszú hétvégét is, délután trikóban szívva be a nap melegét, este két pulóverben kortyolva a teát. Pécsváradon, a Leányvásáron népzenét hallgattunk és piknikkosarat vettünk, sült gesztenyét ettünk, megnéztük a várat és körbejártuk az erdőszélet a barátainkkal. Aztán átköltöztünk a Réka-völgybe, tüzet gyújtottunk a cserépkályhában és nyakunkba vettük a napsütéses Mecseket.

Kisújbánya, kenyérlángos és citromos tea gyerekekkel, avar, egy viháncoló kutya, rengeteg gomba, szénaboglyák, tárkonyízű leves, vándorlások, beszélgetések. Éreztük a füstillatot a levegőben és a változást, a sokat ígérő őszi változást. Most még néhány nap munka, aztán egyhetes szünet jön mindkettőnknek. Azt mondják, hideg lesz, és már izgatottan készülök a forró almás süteményekre és esti filmnézésekre, a didergős sétákra és meleg megérkezésekre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése