2015. április 16., csütörtök

Békagarázs


Amikor előadtam Kicsunak az ökológiai szempontból is működő kert ötletét, nos, nem igazán örült. Én évek, ha nem évtizedek óta tudom, hogy csak olyan "gazdaságot" vagyok hajlandó működtetni, ami a nagy egésznek is része. Gyorsan hozzáteszem, néhány hét eltelte után lelkesedni kezdett mindazért, amiről beszéltem neki. 

Olyannyira, hogy ma kihelyeztük a rózsa tövébe a békagarázsokat. Ő rendelte őket, és valószínűleg az emberiség 99,9%-ának hiába is próbálnánk meg elmagyarázni, mi a fene ez. 

Nem olyan rég egy David Attenborough filmet néztem, onnan tudtam meg, hogy a békák valószínűleg hamarosan kipusztulnak. Egy bőrgomba miatt tőlünk nyugatabbra tömegesen hullanak el. Szerencsére létrehoztak már olyan központokat, ahol viszonylag izolálva segítik a kétéltűfajok túlélését. Azt szeretném, hogy a kert szorgos takarítói ne tűnjenek el. Bárhogy is lesz, egy olyan kertet akarok fenntartani, ahol otthonra találnak. 

Ennek az első lépése a két kihelyezett békagarázs. És mivel öko-rendszerben gondolkozunk, további terveink is vannak. Remélem, azokról is lesz időnk beszámolni. Mi innen rendeltük, de természetesen házilag is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése