Oldalak

2012. július 21., szombat

Őrségi nyaralás

Az elmúlt hetet az Őrségben töltöttük: kivettünk egy meseszép kis házat, és körbesétáltuk-bicikliztük-autóztuk a környéket. Voltunk a pityerszeri skanzenben, láttunk szinte megszámlálhatatlanul sok haranglábat, gyönyörködtünk és imádkoztunk Árpád-kori templomokban. Korán feküdtünk, későn keltünk, útközben Bartók rádiót hallgattunk. Ettünk dödöllét és hajdinamálét, vásároltunk friss, fűszeres kecske- és tehénsajtokat, sütöttünk szalonnát, olvasgattunk a kertben, pokrócon heverve.





Négy fényképezőgéppel indultunk, ebből hárommal filmre fotóztunk, így most nem csak hazaérkezéskor lesz öröm a képek visszanézése, hanem akkor is, amikor a különféle (színes és fekete-fehér) tekercsek is betelnek és előhívódnak. Addig is még néhány kép a már meglévőkből:

Vas megye gyönyörű, haranglábas-boronaházas tájain járva, az ősi templomok tövében ücsörögve, az esténként a házhoz látogató cicákkal játszva, kecskéket, teheneket, malacokat, juhokat, kutyákat, tyúkokat teljesen szanaszét, ólban-legelőn-árokparton látva nem is olyan kis csodát éltünk át mi is. És ha már ott voltunk, látogatóba is elmentünk: Zalalövőre Horváth István Sándor atyához, akinek Napi Evangéliumával kezdjük a napot évek óta, és Viszákra a pajtaszínházba, ahol Berecz András mesélt, énekelt tánckísérettel.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a képek! :) Esetleg Hegyhátszentjakabon, illetve a Vadása-tónál nem jártatok? Fazekasműhelyekben? :) Mi évekkel ezelőtt nyaraltunk ott, egyik legkedvesebb élményem mai napig az Őrség teljes egészében. :) És nyugodtan ki lehet jelenteni: talán 1 hónap alatt lehetne igazán bejárni az egészet. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, el tudtunk volna tölteni ott még egy kis időt mi is... Sajnos Hegyhátszentjakabon és a Vadása-tónál nem voltunk, mi a Borostyán-tóban fürödtünk a pénteki hőségben. Fazekasműhelyeket viszont láttunk, nem is egyet, és hoztunk is haza onnan egyet s mást. :)

    VálaszTörlés