Oldalak

2015. január 31., szombat

Egy új konyha és sok új étel

Decemberben, amikor beköltöztünk a házba, még egy kiszuperált hűtőből, egy kölcsön főzőlapból és egy régi mikróból állt a konyhánk, a bútor és az új konyhagépek pedig dobozokban várták, hogy a helyükre kerüljenek. Január közepére aztán összeállt a konyha, és bár sok apró tennivaló lenne még vele, most inkább annak örülünk, hogy használhatjuk. Azóta szinte minden estét ott töltünk, jókat vacsorázunk és finom ebédeket főzünk.



Az új konyha nagyon motivál arra is, hogy új recepteket próbáljunk ki, és korábban csak ritkán használt hozzávalókkal töltsük fel a hűtőt és a polcokat. Mindkettőnk szervezete kicsit mást kíván, ezért tényleg változatosan alakul a menü: gergo télibb, laktatóbb ételekre vágyik, én pedig sok-sok harsogó, vitamindús, színes zöldségre. Így készült juhtúrós-céklás-rukkolás szendvics, fehérboros-újhagymás szószban úszó tarja, sütőtökleves, avokádós-sajtos pita, fűszerekkel telepakolt zöldségcurry, puliszka gombaraguval, erdei gyümölcsös túrótorta, és ki tudja még mennyi minden.

Nagyon élvezzük, hogy a saját konyhánkban beszélgethetünk egy pohár borral a kezünkben, felváltva kavargatjuk az éppen készülő ételeket, mosogatunk a hatalmas kerámiamosogatóban, szokjuk a főzőlap és a sütő időt jelző csipogó hangjait, tizedszerre is átpakoljuk a polcokat és fiókokat és kóstolgatjuk az új ízeket. Nagyon jó itt befejezni a napokat.

1 megjegyzés: